mandag den 9. marts 2009

Det kan du regne med

Hvad? Jo, det skal jeg da sige. Siden min tilbagekomst fra Borneo, så har vi fået set lidt til det man på godt dansk kalder regnvejr. Det startede allerede lørdagen - dagen efter vi kom hjem - hvor jeg stod tidligt op for at vaske mit tøj. Når jeg skriver tidligt, så mener jeg naturligvis kl. 9:00. Jeg vaskede to maskinfulde - og det gik hurtigt, nu har de fået lavet vores vand så der faktisk er tryk på. Tøjet var mere eller mindre tørt omkring kl. 13, da jeg besluttede mig for at vække min mor tidligt.

Hun skulle ud at besøge noget familie den dag, og jeg vidste ikke helt hvornår hun skulle af sted, så jeg tænkte, at hvis jeg vækkede hende kl. 6:00, så var den da nok rimelig sikker. Ganske rigtigt var hun hjemme - og træt - men samtalen blev ikke ret lang. Samtalen var dog lang nok til, at da jeg igen åbnede døren ud til stuen, kunne jeg se vandet stå ned i stænger. Det tørretøj der NÆSTEN var tørt, var nu godt på vej imod en ekstra skylning.

Nå, det var da pokkers tænkte jeg og afventede at regnen skulle aftage. Regnen skulle vise sig at være et rimelig seriøst tordenvejr, og vi tog for en god ordens skyld alle vores stik ud af stikkontakterne. Regnen kom og gik, og jeg smed mit tøj i vaskemaskinen igen og gav det på ny en centrifugering - så vådt var det. Et par timer passerede, jeg sad og hørte musik, og pludselig stod det bare ned i stænger igen inden jeg kunne nå at få tøjet indendørs. Så hvor jeg normalt regner med en tørretid på et par timer, så måtte jeg her vente helt til engang mandag, før at tøjet var tørt

Vi har således i de sidste par uger set lidt mere til den regn, som der egentlig skulle være kommet i monsun tiden hernede. Det betyder ikke at jeg klager, det er da meget rart med lidt afbræk fra solen og varmen. I weekenden fik jeg dog brugt et par dage på Sentosa med godt med gang i solen, så jeg nu har indtaget en lidt mere brun nuance.

Til sidst skal nævnes - som et lidt sørgeligt kuriosum - at der har været en del dødsfald på universiterne hernede. Således var der først en studerende på NTU der med en kniv stak sin professor, hvorefter han stak sig selv gentagne gange og hoppede ud fra 5. sal, han døde selv mens professoren så vidt jeg ved har det udemærket. En anden medarbejder på NTU hang sig selv efter kun 5 dage på jobbet. Til sidst, og det der vel nok nærmest mig som person er, at en udveklingsstuderende ved NUS - det universitet jeg går på - fra et universitet i Miami forleden afgik ved døden. Han fik et åndedragsbesvær på sit kollegieværelse, og afgik umiddelbart herefter ved døden på universitetshospitalet. Det er endnu ikke afklaret hvorfor han døde, men der spekuleres i, at han indtog både medicin og alkohol.

Håber i har det godt derhjemme :)

1 kommentar:

  1. Varme og regnvejr er rart. (måske knapt så meget for dem der ser mig rende nøgen rundt nede i parken - men hvad kan man gøre..?)

    SvarSlet